Kezelés csak bejelentkezés alapján! Tel:+36 20 533 0135 Rendelési idő: Hétfő-Péntek 8:30-tól 20:00-ig Szombat 8:30-tól 13:00-ig
Küldjön ajándékkártyát!
Mu-csi Terápia Szalon
Hotel Divinus 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 1.
Web: www.mu-csi.hu
E-mail: mucsine.eva@mu-csi.hu
Tel.: +36 20 533 0135


INSUMED

Az INSUMED célja

Túlsúllyal küzd? Vércukorszintjének értékei magasabbak a normálisnál? Számtalan diétával próbálkozott már, mégsem sikerül lefogynia? Sokat dolgozik, mindig fáradt, úgy érzi, az erőnléte már nem a régi? 50 év fölött van, egyre nehezebben teljesít? Nehezére esik a lépcsőmászás, az unokáival a fogócskázás? Rendszeresen sportol, szeretne javítani az eredményein?

Ha bármelyik kérdésre igen a válasza, Ön jó helyen jár!

Nem vagyunk egyformák, nem húzható mindenkire ugyanaz a kabát, személyre kell szabni a táplálkozásunkat is!

Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie. Mi az evésről beszélünk, nem a koplalásról.

Csodamódszerek nincsenek, ez sem az! Ne keressen nálunk fogyókúrás recepteket, nem gyötörjük kalóriaszámlálással sem, itt nincsenek szigorú szabályok, tiltások.

Mi ez?

Orvosi diétaterápia az optimális testsúly és testösszetétel elérése és megtartása érdekében.

BIA-mérés

A túlsúlyos cukorbetegek lefogyasztása során rendkívül nagy hangsúlyt kell fektetni a test izomzatának szinten tartására. Zsírt ugyanis csak izom tud égetni. Az egészséges, kielégítő mennyiségű izomállomány alapozza meg az életerőnket is. Ha egy rosszul végzett fogyókúra során a szervezet izmot veszít, akkor pont a „zsírégető kályhát” veszti el. Az INSUMED diétaterápiával a cukorbetegek is úgy tudnak lefogyni, hogy egyre több zsírt bontanak le, laborértékeik pedig egyre javulnak. Figyelni kell, mert ha a zsírbomlás mellett az izomzat is fogy, akkor az állapotjavulás valószínűleg csak átmeneti.

Ezért fontos, hogy az INSUMED táplálkozási tanácsadás során ne csak a cukorbetegséggel közvetlen összefüggő laborértékeket ellenőrizzük rendszeresen, hanem a test komplex összetételének változásait is.

insumed-video

A szervezet összetételéről a leggyorsabban és legegyszerűbben BIA-méréssel szerezhetünk pontos információt. Az INSUMED tanácsadó orvosok egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az AKERN 101 nevű műszert használnak.

A méréshez körülbelül 5 percre le kell feküdni egy ágyra. Ez idő alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. A kéz- és a lábfejre két-két elektródát ragaszt az orvos, amelyeket mérőkábelek segítségével összeköt a műszerrel. A néhány pillanat múlva érzékelt elektromos jeleket a számítógépes program értelmezhető adatokká alakítja.

 

A BIA-mérés eredménye megmutatja, hogy mennyi a szervezet:
- zsírtartalma,
- zsírmentes állománya,
- izomállománya,
- sejtközötti állománya,
- a szervezet teljes folyadéktartalma,
- a sejten belüli folyadéktartalma,
- a sejten kívüli folyadéktartalma,
- a szervezet alapanyagcseréje.

A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy a szervezetben egészséges vagy kóros a zsír–izom–víz egymáshoz viszonyított aránya.
INSUMED orvosa a BIA-mérés eredménye alapján tud Önnek személyre szóló tanácsokat adni a táplálkozásával és az életmódjával kapcsolatban. 

INSUMED orvosa pontosan látja, hogy ha az INSUMED terápia hatására a testsúlya csökken, akkor vajon miből fogy? Zsírból? Vízből? Netán izomból? 
Ha izomzata fogy, a megfelelő INSUMED tápszerekkel vagy élelmiszerekkel helyrehozható, visszaállítható az elvesztett izomtömeg. 

Az INSUMED személyre szabott fogyókúrás terápia lényege, hogy a szervezet zsírégetése közben az izomzat megmaradjon. Ha testsúlya csökken és az izomállománya stabil, akkor „csak” zsírból és vízből fogy.
Az INSUMED diétaterápia sikerének (testösszetétel arányainak megváltozása) egyik alapja a rendszeres BIA-mérés és az azt követő táplálkozási tanácsadás. Ezért MÁS ez, mint a többi fogyókúra, és ezért is inkább nem fogyókúráról beszélünk, hanem diétaterápiáról. 

Minden diéta beleszól a szervezetünk anyagcseréjébe, ez komoly dolog, orvosi felügyeletet igényel. A BIA-mérést hetente-kéthetente kell elvégezni, hogy a szervezet összetételének változásairól INSUMED orvosa mindig aktuális képet kapjon és a táplálkozási, életmódbeli hibákat időben ki tudja javítani.
Ha érdekli Önt, hogy testének mekkora része zsír, izom és víz, akkor kérjük, jelentkezzen egy INSUMED  BIA-mérésre.