Kezelés csak bejelentkezés alapján! Tel:+36 20 533 0135 Rendelési idő: Hétfő-Péntek 8:30-tól 20:00-ig Szombat 8:30-tól 13:00-ig
Küldjön ajándékkártyát!
Mu-csi Terápia Szalon
Hotel Divinus 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 1.
Web: www.mu-csi.hu
E-mail: mucsine.eva@mu-csi.hu
Tel.: +36 20 533 0135


Talp reflexzóna kezelés

A reflexológia tudományának alapelve szerint a lábunkon, kezünkön, arcunkon megtalálható  a testünk, és szerveink leképezése.

Képzett terapeutánk a talpunkat átsimítva, áttapogatva laikus számára alig észlelhető göböket, domborulatokat, vagy éppen homorú elváltozásokat felfedezve képet kap egészségi állapotáról, majd ezt követően kezelést, terápiát javasol.

A lenti ábrán Ön is megnézheti lábunk  reflexzóna térképét.

reflexológiás zónák a talpon

Ugye érdekesnek találja, szeretne egy fájdalommentes állapotfelmérést?

Jelentkezzen be, és  reflexológusunk feltérképezi szervei állapotát. Probléma estén kezelést javasol, vagy megtanítja néhány fogásra, amivel otthonában masszírozhatja talpát, lábfejét, így javítva problémás szerveinek állapotán.

 A reflexológia tapasztalati tudomány, megtanultuk és tudjuk, ismerje meg Ön is!


Reflexzóna kezelés 30 perc 6 900,-Ft


Mi is az a reflexológia?

A reflexológia, más néven zóna terápia egy alternatív gyógyászat, melynek alapelve szerint a lábunkon, kezünkön, arcunkon megtalálható a testünk és szerveink leképezése. A test reflexzónáinak masszírozásával, a reflexpontok nyomásával harmonizálja a szervezet energiaellátását, vagyis hatást gyakorolunk azok működésére. 
A reflexológia nem más, mint természetes módon történő megelőzés és rehabilitáció eszköze.

Rövid történeti áttekintés

A reflexológia régi, mondhatni a történelmi múlt homályába vesző, tapasztalati módszer, a feltevések szerint körülbelül ötezer éves. Csak kevés írott anyaggal rendelkezünk róla, de a nagy kultúrák mindegyikében találtak a régészek a reflexológiára utaló jeleket (Egyiptom, Kína, Mezopotámia, de a maya, azték és az inka civilizációkban is).
A reflexológia létjogosultságát Froneberg német ideggyógyász bizonyította.
A különböző indián törzsek ősi gyógymódjai között is szereplő talpmasszázs technikáit kutatta Dr. WM.H. Fitzgerald, aki Zónaterápia című könyvét 1917-ben jelentette meg.
A talpmasszázs európai képviselőiként Hedi Masafret és Hanne Marquardt neve jelentős.

Reflexológia célja

Az egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele. A feszültség csökkentése, újra működésbe hozni, revitalizálni, regenerálni, gyógyítani az egész szervezetet, valamint az egész rendszer harmóniájának és kiváló egészségi állapotának helyreállítása természetes módon.

A betegségek kialakulásának háttere

A betegségekről elmondható, hogy a szervezet lelki és energetikai egyensúlyának megbomlásából, valamint a túlzott méreganyag nem megfelelő ütembe történő ürítéséből ered. Fontos szerepet játszik a betegségek kialakulásában továbbá a nem megfelelő életmód, az elfogyasztott táplálék milyensége. Ezért elengedhetetlen a tudatos életmód egészségünk megőrzésében.
Miért alakulnak ki elváltozások, lerakódások a talpon lévő zónákban?
Ha a káros anyagcsere termékek felszaporodnak a szervezetben és nem tudnak természetes úton eltávozni, akkor a szervek károsodnak és a reflexzónákban lerakódások képződnek. Ha egy testrészünk sérül, a megfelelő zónában rövid időn belül lerakódásokat tapinthatunk.

Célunk: lerakódások elmasszírozása.

Reflexzóna kezelés hatása

A reflexmasszázs a szervezet öngyógyítását indítja el, ezáltal erősíti az immunrendszert, normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, optimalizálja a vérellátást, javítja a salakanyagok kiürítését. A sejtanyagcsere felgyorsulásával gyors és hatékony méregtelenítés történik. Egész szervezetünk működését szabályozza, harmonizálja, egyensúlyba hozza. Fájdalomcsillapító, relaxáló, lazító hatású, mely felfrissít és csökkenti a belső feszültséget.
A reflexológia rengeteg rejtett és felfedezett betegség feltárásában és megszüntetésében nyújthat segítséget.

A reflexológia hatásmechanizmusa

Bizonyos pontok, zónák ingerlése során a szervezetben visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben, testrészben. A talpunkon több mint 70 000 idegvégződés és 60 akupunktúrás pont található, melyeken keresztül lehet intenzív hatást gyakorolni a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre egyaránt.

A reflexológiai kezelést befolyásoló tényezők

A gyógyulás nagymértékben függ a páciens energetikai teltség állapotától, melyet mi magunk tudjuk befolyásolni helyes táplálkozással, mozgással, relaxációval, légző gyakorlatokkal, és nem utolsó sorban pozitív gondolkodással.
További befolyásoló tényezők: klímaváltozás, méreganyagok, lelki állapot, gyógyuláshoz való hozzáállás.

A reflexzóna kezelés nem ajánlott

·         magas láz, súlyos fertőző betegségek esetén

·         operáció előtt álló betegen

·         pacemakert viselőkön

·         vénák, visszerek gyulladása esetén